Miley Cyrus az Egyesült Államok beli Tennessee államban, Nashville, Franklin nevű külvárosában született 1992. november 23-án. Szülei színészek és énekesek; édesapja: Billy Ray Cyrus, édesanyja: Leticia 'Tish' Cyrus. 4 testvére van; Noah, Brandy, Trace és Braison, és van egy féltestvére is, Cody. 2008 januárjában nevet változtatott, így most már hivatalosan is Miley Ray Cyrusnak hívják. Miley keresztanyja Dolly Parton híres country énekes.

Amerikai színésznő Destiny Hope Cyrus, vagy többen ismeritek ismert Miley Cyrus-ként, 1992-ben november 23-án született Nashville, Tennessee-ben. Billy Ray Cyrus lánya. Ő nevezte el Smile-nak, hiszen kiskorában mindig mosolygott (smiley - mosolygós), és ebből jött a Miley név. 2006-ban, a Miley a Disney csatorna rocksztárja lett, a híres Hannah Montanával. Miley Cyrus látható volt a PAX TV egyik epizódjában; 2003-ban a Big Fish-ben játszott. Leghíresebb karaktere a Hannah Montana, az egész országban híressé vált. Miley igen híres popsztár Hollywoodban. Miley az apjával játszik a Hannah Montanában két barátra is szert tett, Lilly-re (Emily Osment) és Oliver-re (Mitchel Musso). A filmben is igazi barátként játsszák el a szerepet, hiszen Miley-nak van egy nagy titka... Senki sem tudja, hogy ő Hannah Montana!

 

Karrier:

Az első szerepe 2003-ban volt, amikor helyettesként apukájával játszhatott a Doki című (RTL Klub) TV sorozatban, ahol Kylie-t a belevaló csajszit játszhatta. Még abban az évben a mozivásznon debütált a Big Fish (Nagy Hal) című filmben, amiben Ruthie-t alakította. Majd Rhonda Vincent 'If Heartaches have Wings' klipjében szerepelt. Szerepelt a Colgate Country Showdown-ban, édesapjával Billy Ray Cyrus-al. Még csak 11 éves volt, amikor először édesapja mellett színpadra léphetett.

2006. június 22-én élő koncertet adott, a floridai Disney Worldben, Hannah Montanaként, majd a The Cheetah Girls nevű formációval indult koncertkörútra.

2006. október 24-én megjelent a Hannah Montana soundtrackje, ami több hétig vezette a különböző zenei listákat.

2007. június 26-án megjelent a következő lemez, mely a Hannah Montana2: Meet Miley Cyrus nevet viseli. Erre az albumra Cyrus nyolc dalt is írt.

A Harry Potter és a Főnix rendje bemutatóján Miley úgy nyilatkozott, hogy dolgoznak egy Hannah Montana mozifilm ötletén.

A Disney piacra dobott Hannah Montana ruhákat és kiegészítőket, amiknek a tervezésében Cyrus is közreműködött. Szerinte ezek, nem nevetséges jelmezek lettek, hanem olyan ruhák amiket Hannah és a barátai is szívesen hordanak. ==

2007. október 18-án indult útjára a Best of Both Worlds Tour, St. Louis, Missouriból és 2008. január 9-én New Yorkban ért véget.

2008. július 22-én megjelent Miley 2. önálló stúdióalbuma Breakout címmel. A lemez első dala, a 7 Things május 13-án jött ki, és Miley Nick Jonassal való szakítását dolgozza fel. Az albumból már az első napon 110000 példány fogyott.

A Forbes magazin 2008 augusztusában összeállította Hollywood legjobban kereső fiataljainak listáját. A Hollywood leggazdagabb fiatalja címen ketten osztoznak: Miley Cyrus és "Harry Potter", azaz Daniel Radcliffe. Ugyanis mindkét ifjú sztár 26 millió dolláros bevételt könyvelhetett el 2007. júniusa és 2008. júniusa között (ezt az időszakot vette alapul a Forbes magazin csapata).

 

 

                                                                             

         

Díjak:

 • 2007 ? Winner of the "Favorite TV Actress" for the Nickelodeon Kids' Choice Awards
 • 2007 ? Winner of the "Poptastic Queen" for Popstar Magazine's
 • 2007 ? Winner of the "Choice TV Actress: Comedy" for the Teen Choice Awards
 • 2007 ? Winner of the "Choice Summer Artist" for the Teen Choice Awards
 • 2008 - 29th Annual Young Artist Awards - Legjobb fellépés TV-s sorozatban, mint fiatal előadó
 • 2008 - Nickelodeon Kids' Choice Awards - Kedvenc női énekesnő
 • 2008 - Nickelodeon Kids' Choice Awards - Kedvenc TV-s színésznő
 • 2009 - MTV MOVIE AWARDS - Legjobb betétdal
 • 2009 - Nickelodeon Kids' Choice Awards - legjobb női énekes
 •  
 • Hivatalosoldal:www.mileycyrus.com

  Oldalmenü
  Naptár